McKenzie Institute Benelux

De McKenzie Methode® van Mechanische Diagnose en Therapie®

Deze methode kenmerkt zich door een actieve patiënt-betrokkenheid en wordt  door therapeuten over de hele wereld gebruikt voor het beoordelen, behandelen, informeren en motiveren van patiënten met rug-, nek- en gewrichtsklachten.

----------------------------------------------

Symposium "MDT in all aspects" en Wereldcongres 2020

Op woensdag 9 oktober 2019 organiseerden we aan de Hogeschool Thim van der Laan in Nieuwegein een symposium. Fotograaf Gerben Grotenhuis was voor de derde keer aanwezig en heeft weer een groot aantal foto's gemaakt. Klik hier om de foto's bekijken.

We mogen wel zeggen dat het een geslaagd evenement was. Er waren in totaal 114 deelnemers aanwezig. Fijn dat we jullie ook dit keer in zulke grote aantallen hebben mogen ontvangen. Dat maakt het voor ons een feest om dit te organiseren. Zoals onze voorzitter al aangaf in zijn welkomstwoord: "spread the word". Leg de goodies op je bureau en vertel je patiënten dat ze behandeld zijn met MDT McKenzie. Vertel je collega's dat MDT McKenzie de moeite waard is!

In 2020 zal het wereldcongres van het McKenzie Institute International gehouden worden van 28-30 augustus in Ottawa, Canada. Een oplettende deelnemer maakte ons attent op het feit dat deze data verkeerd vermeld stonden op de banner die getoond werd op het symposium. Zie banner op de homepage voor meer info of ga naar de website  www.mckenzieinstitute.org

----------------------------------------------

Incompanycursussen

in 2018 verzorgden we een drietal incompanycursussen voor de organisatie Fysiotopics. Dit zijn besloten cursussen die alleen toegankelijk zijn voor leden van Fysiotopics.

Wilt u ook een incompanycursus geven voor een netwerk waarin u werkzaam bent? Wilt u met een aantal praktijken samen een cursus in uw regio organiseren? Er is veel mogelijk! 

Mocht u interesse hebben of vragen hier omtrent, neem dan contact op met:

voor België: secretaris@mckenzie.be
voor Nederland: secretaris@mckenzie.nl


Hanneke Meihuizen en Henk Tempelman leggen de McKenzie Methode uit.

Hanneke Meihuizen, voorzitter van het MIB, werd geïnterviewd en legt uit wat de MDT McKenzie methode inhoud.

Verwachte cursussen
Vind een opleiding in uw buurt
Datum
Locatie
Type
Plaatsen open
 
29 - 30 nov. 2019
Antwerpen, BE
Cursus D
8
17 - 18 jan. 2020
Antwerpen, BE
Cursus A
25
14 - 15 feb. 2020
Nieuwegein, NL
Cursus C
25
7 mrt. 2020
Antwerpen, BE
Examentraining
20
13 - 14 mrt. 2020
Nieuwegein, NL
Cursus A
25
Bekijk alle cursussen